måndag 4 februari 2008

Afrikansk gryta

4 personer

400-500 gram filé (nöt, gris eller kyckling)
2 msk gul curry
3 dl grädde eller matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning
1-2 vitlöksklyftor
1 litet skalat äpple
1 liten rödlök
2 msk smör eller flytande margarin
Vatten
Ev persilja

Dela filén i lämpliga mindre bitar och bryn i panna. Krydda efter smak och lägg åt sidan. Smält lite smör i panna och tillsätt finhackat äpple och lök. Rör ner curry och pressad vitlök. Tillsätt buljongtärning och rör ihop, spä med vatten. Koka upp och låt sen puttra i tio minuter. Tillsätt grädden och red av om såsen inte blir tillräckligt tjock. Blanda ner köttet, smaka av. Strö över lite persilja och servera.

Servera med ris och tillbehör (se nedan) i små skålar.

Banan i bitar
Krossad ananas
Körsbärstomater
Mango chutney
Turkisk yoghurt
Jordnötter
Syltlök
Finhackad gurka

1 kommentar:

Botilda sa...

Gott! Hela familjen gillade att mumsa på det här på fredagskvällen.