måndag 4 februari 2008

Purjopaj

Här kommer recept på kanongod o lättillagad Purjopaj. Kan med fördel göras i färväg o sen bara slå ihop de tre delarna.

Pajdeg:
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 äggula
vatten så att det tar ihop. Låt vila i kylskåp. Man kan trycka ut degen i formen direkt o låta vila.

Fyllning:
3 dl purjo - brynes till mjuk
1-2 msk smör
1-2 tsk vetemjöl - strö över/ och rör om purjon när den är färdigbrynt, för att purjon ska bli bra....

Äggstanning:
1-1½ dl mjölk
½ dl grädde
3 ägg - dessa tre vispas ihop
muskot - kryddas med
salt - kryddas med
cayennepeppar - kryddas med

225 gr i ugnen i ca 25-30 min
Serveras med grönsallad.
Voilà!

Inga kommentarer: