fredag 8 februari 2008

Spenatsoppa med skivat ägg

Detta är mat som jag har hemma och ”slänger” ihop när vi inte kommer på något annat att äta. Dessutom är det nyttigt med spenat=)

2 portioner:

Detta behöver du:
En påse fryst hackad spenat 450 gr
Mjöl
Mjölk
Margarin
Herbamare örtsalt (salt)
Vitpeppar
Muskot
Ägg

Börja med att tina spenaten i en kastrull och koka äggen.
När spenaten är tinad, ha över den i separat bunke.
Gör en bottenredning i kastrullen genom att smälta ett par matskedar margarin och rör i någon matsked mjöl och bland i mjölk. Ha i spenaten i kastrullen och rör om. Späd med mer mjölk, alternativt vatten till önskad konsistent. Salta och peppra efter behag och glöm inte den rivna muskoten som förhöjer smaken mycket väl. Låt koka i några minuter så att redningen sätter sig.
Servera soppan med skivat hårdkokt ägg tillsammans med knäckebröd med ost.

Inga kommentarer: