måndag 4 februari 2008

Kall skaldjurspaj

Smördeg, köps färdig.
Förgräddas i en smord pajform i 200 grader ca 10 min (eller tills den har fått fin färg). Låt kallna helt.

Röra:
1 stor burk cremefraiche 17 % (fetthalt efter eget tycke förstås)
1-2 msk majonnäs
1 hackad röd lök
1-2 pressade vitlöksklyftor
Salt
Cayenne peppar
Räkor alt. kräftstjärtar (Mängd efter smak och tycke, jag brukar ta en burk kräftstjärtar. -Desto mer, desto godare!)
Ev dill till dekoration.

Rör i hop ingredienserna i en bunke, fördela sedan jämt över den gräddade smördegen. Klart!
-Enkelt och gott!
Serveras med sallad och bröd till.

P.S Röran kan även användas på rostat bröd som tex förrätt, även gott till bakad potatis! *mums*

1 kommentar:

Anonym sa...

helt ok! Men passar nog bättre som röra till bakad potatis än i paj. :-)