Här kommer mitt recept på Auberginegryta med grön curry, innehållet
kan så klart varieras, det är även gott med kyckling eller skinka i,
men det här är den vegitariska varianten med mina favoriter:
1-2 auberginer, delas på längden i 4-6 bitar (så stora som möjligt,
men ska gå ner i grytan)
Blomkål, i lagom stora "ät-i-en-tugga-bitar"
Lök röd/gul i klyftor
Champinioner, delade i kvartar
Haricot verter (hur stavas det egentligen? gröna bönor alltså;)
Olja
1-2 tsk grön currypasta (eller röd om du har det hemma)
1 burk kokosmjölk
1 buljongtärning
Salt
Peppar
Fräs lök och champinioner i oljan på låg värme i ca 10 minuter.
Lägg i blomkålen, fräs i ytterliggare 5 minuter.
Lägg sedan i auberginen och fräs i ytterliggare 5-10 minuter
(beroendes på storleken på auberginebitarna).
Rör ut currypastan i lite av kokosmjölken, häll i grytan tillsammans
med resten av kokosmjölken och buljongtärningen. Låt koka i ca 5
minuter, lägg i bönorna och låt dem bli mjuka.
Kolla att allt verkar genomkokt (jag tycker att det blir godast om det
fortfarande är lite tuggmotstånd kvar i blomkålen, medans auberginen
blir bäst om den är riktigt mjuk).
Smaka av med salt och peppar, och ha ev i mer currypasta.
Servera med ris och grönsallad.
Smaklig spis!
söndag 10 februari 2008
Auberginegryta med grön curry
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar