onsdag 6 februari 2008

Köttbollar

450 gr köttfärs
1 gul lök, hackad
1 dl ströbröd eller några överblivna kokta potatisar
2 ägg
1 - 2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk salt
1 ½ tsk kanel malen
½ -1 tsk nejlikor malda
½ tsk kryddpeppar malen
1 tsk oregano
några varv med pepparkvarnen
mjölk eller lite grädde och vatten för att få en bra konsistens, dvs rullbara bullar
Om man har stora barn kan man ha i lite chilliflakes i smeten också...

2 burkar eller glas god tomatsås (brukar ta en Dolmio extra kryddad och en neutral)

Blanda ihop färsen, koka tomatsåsen i en ganska stor kastrull, rulla ganska stora köttbullar, som pingisbollar ungefär, och lägg den efterhand i den sjudande tomatsåsen. Sjud/koka (men inte som tvätt!) i ca 10 - 15 min. Klart! servera med ris eller pasta.

Snabbt, smidigt och omtyckt av barnen!

Inga kommentarer: