måndag 11 februari 2008

Fiskpinnar

6-8 hg sej, eller annan vit fisk
2 st ägg
1 dl fullkornsdinkel eller grahamsmjöl
1 dl ströbröd
1 dl kokosflingor
1 msk olja
1 msk smör
salt & peppar efter smak

1. Skär fiskfilén i 3 cm breda skivor, ungefär samma storlek som fabriksgjorda fiskpinnar.
2. Ta fram tre djupa tallrikar och lägg fullkornsdinkel i en, uppvispat ägg i en och en blandning av kokosflingor och ströbröd i den tredje. Vänd fiskbitarna i mjölet, doppa dem sedan i det uppvispade ägget och till sist i kokos- och ströbrödsblandningen. Salta och peppra.
3. Stek på medelvärme tills de fått färg på bägge sidor. Lägg i en ugnsfast form och ställ i ugnen i 7 minuter, ugnsvärme 175 grader.
4. Gott med kokt potatis till, matlagningsyoghurt smaksatt med lite mangochutney.

1 kommentar:

Botilda sa...

Njae, det här lät godare än vad det blev. Men vi försöker nog en gång till och kommer förhoppningsvis ihåg att salta och peppra då... Fisken måste också vara tinad för att det ska bli bra