Kanongott vegetariskt recept - en gång publicerat i Allt om Mats vegetariska tidning "Gott och grönt" som upphörde efter bara ett par år.
6 personer
Röd sås
2 morötter
2 zucchini
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
(½ chilipeppar – spansk peppar)
1 burk krossade tomater (400 g)
1-2 dl grädde
2 tsk salt
½ tsk strösocker
1 krm nymalen svartpeppar
blad från ½ kruka basilika
Fyllning
250 g bladspenat
200 g fetaost
Dessutom
8-10 lasagneplattor
150 g riven ost att strö över
Gör så här
1) Tina spenaten
2) Röd sås: Skala morötterna och skär dem i korta stavar och zucchinin i bitar. Skala lök och vitlök och hacka dem.
3) Tillsätt tomatkross, grädde, morötter, zucchini, ev. chilipeppar, salt, socker och peppar. Låt allt puttra på svag värme ca 10 min. Tillsätt strimlade basilikablad.
I lasagneformen
4a) Fördela 1/3 av den röda såsen i en ugnssäker form. Strö över hälften av den tinade spenaten och fetaosten i smulor. Täck med ett lager lasagneplattor.
b) Varva med ett nytt lager röd sås, spenat, fetaost och lasagneplattor.
c) Överst ett lager röd sås och riven ost.
5) Gratinera i 225 grader i ugnen i ca 25 min.
6) Servera med färsk ruccolasallad eller en blandad grönsallad. Gärna även med citronklyftor som höjer smaken.
måndag 4 februari 2008
Café Aroms vegetariska lasagne
Etiketter: lasagne, vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar