tisdag 5 februari 2008

Parmesangratinerad fiskfilé

Förberedelse: Nästa gång du storhandlar, köp en jättebit parmesan eller grana padanoost, typ ett kg. Ta hem och riv den i matberedare och frys in den färdigrivna osten i små plastpåsar (bra att ha till annat än denna rätt). Köp också ett paket fryst pangasusfilé (eller annan fisk, undvik östersjötorsk!).

Tag fram fiskfiléerna på morgonen så de är färdigtinade när du kommer hem
Koka potatis (den kan du tvätta och lägga i en kastrull med vatten redan kvällen innan!)
Ställ fram en tallrik där du tömmer uppvispat ägg
Ställ fram en tallrik där du har blandat ströbröd och riven parmesan ost (den tinar på några minuter) Vänd filéerna i ägget så de blir riktigt kladdiga.
Lägg dem i parmesan/ströbrödsblandningen och sedan direkt i en stekpanna med mycket smör på medelhög värme, så de blir så där läckert bruna och knapriga.
Salta/peppra.
Servera med kokt potatis och turkisk/grekisk youghurt.

Inga kommentarer: