tisdag 5 februari 2008

Indisk gryta

Här kommer ett enkelt favoritrecept från en som rest mycket i Indien (men anpassat till svenska smaklökar):

Kvarta potatis, stek tillsammans med hackad lök och vitlök.
Häll i en burk med kikärtor.
Krydda med spiskummin (gärna mycket! 2-3 tsk), salt o peppar. (Vill du ha det lite starkare, går det bra att krydda med chili/cayennepeppar.
Lägg i några kvartade tomater, aningens vatten så att potatisen kan koka mjuk. Men det ska bli en ”torr” rätt, så bara så mycket vatten så att det kokar/sjuder in.
Lägg i lite bladspenat, alt grönkål.
Tärna i fetaost.
Om du har färsk bladpersilja eller koriander hemma, klipper du detta över.

Till detta kan det vara gott med en Raita:
Naturell yoghurt
Riven/fint tärnad gurka
Mynta

Blandas och får gärna stå till sig i kylen innan serveringen så att myntans smaker hinner mogna.

Smaklig spis!

3 kommentarer:

motvalls sa...

Den här ska jag testa, men hur mycket ska man ta å hur många räcker det till? Enda angivelsen är 2-3 tsk spiskummin...

Imparo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Botilda sa...

Jaa du... Jag skulle säga att det avgörande är mängden potatis. Kan man tro att 6 potatisar blir lagom i förhållande till en burk kikärter och att det räcker till 3-4 portioner? Prova och berätta!