måndag 4 februari 2008

Gulaschgryta

Det tar en liten stund att skära allt och sen ska det koka länge, så vi brukar göra stora satser. Gulaschen blir bara bättre om man äter den uppvärmd dagen efter och går utmärkt att frysa in. Receptet kommer från en österrikisk bekant.

Ingredienser:
kött (lagom mycket...) fransyska, rostbiff, grytbitar
lök, lika mycket som köttet
paprika, lite mindre (i originalreceptet var det inte med alls)
krossade tomater, tillräckligt
tomatpuré
paprikapulver
gnutta socker
salt
peppar

Skär köttet i kuber och bryn dem i en stor gryta.
Skär lök i halvmånar och lägg ner i samma gryta.
Skär paprikorna i bitar och lägg ner dem också.

När allt är brynt häller man på krossade tomater tills de täcker resten av ingredienserna. Sen får det stå och puttra nästan hur länge som helst. Smaka av med kryddorna.

Ät med nybakat bröd och en sallad.

Okej, första middagen tar tid att förbereda. Men om man slår ut tidsåtgången på alla de gånger man har kvar så blir det inte så mycket - det går ju fort att värma upp grytan igen...

Inga kommentarer: