söndag 10 februari 2008

Ungsstekt fisk med tomat och mozarella

Det är en "festlig" vardagsrätt som är god, och lätt att laga.

Ingredienser:
ett paket djupfryst torsk, sej, hokifilé eller annan lämplig fisk
2 st mozarellaostar (brukar finnas styckförpackade)
4-5 tomater
basilika (1 djupfryst paket)
salt
+ ev. svartpeppar
+ ev. en skvätt vitt vin

Sätt på ugnen på ca 225 - 250 grader.
Ugnsstek i ca 30 minuter. Kolla tiden! Jag brukar inte ta tid- men du märker om fisken är genomkokt!
Lägg fisken i en smord, ugnsfast form och salta lite på den. Skiva tomaterna och mozarellan. Täck fisken genom att varva mozarella, tomat och basilika över den. Salta lite till (och peppra). Slå gärna över en liten skvätt vin i slutet av tillagningen.

Ätes med fördel tillsammans med potatis och grönsallad.

Inga kommentarer: